Mats Lindberg

Mats Lindberg, Violoncell

Har studerat på Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet samt för solocellisten Peter Wolf i Tyskland. I Sverige har Mats jobbat som frilans i våra större orkestrar såsom: Göteborgs Symfoniker, Helsingborgs Symfoniorkester, NorrlandsOperan och GöteborgsOperan för att nämna några. Den musikaliska bredden har alltid varit viktig för Mats som även har jobbat i krog, pop och musikalsammanhang. Mats har medverkat på skivinspelningar med artister som Robyn Body Talk pt2, Knut Agnred, Cue Guide in Blue, Timo Räisänen Love Will Turn You Around, Natasha Bedingfield samt gett konserter tilsammans med artister som Powel Ramel, Robert Wells Marstrands Fästning, Miss Li på Debaser Stockholm, Que på Göteborgs Konserthus samt med kören Amanda.

Mats har förutom att spela cello i stråkkvartetten Wulfson Quartet även medverkat som cellist på Björn Skifs Show Eriksbergshallen Göteborg, Christer Sjögrens Las Vegas show på Rondo Göteborg, Falkes Fondue med Galenskaparna, Musikalshow på Kajskjul 8 Göteborg med artisterna Anders Ekborg o Sharon Dyall. Han har även jobbat på Bingolotto och spelat bakom artister så som Gunilla Backman, Lasse Berghagen, Jill Jonsson och Björn Skifs

Mats är inte bara musiker utan har även medverkat i olika uppsättingar som skådespelare och musiker på musikteater för barn så som: ”Hemska Spökhuset” i regi av Musik i Väst och ”Ja o Nejtrollet” i regi av Musik i Halland.

Mats jobbar för närvarande på Lorensbergsteaterns uppsättning av musikalen ”Familjen Adams”, Göteborg.