Recensioner Wulfson Quartet

Här kan du läsa några recensioner som skrivits om Wulfson Quartet.

Recension Wulfson Quartet
Luthers kyrka, Halmstad, 22/9 -13


"Musikfestivalen i Martin Luther löper vidare. I torsdags kväll stod Göteborgsbaserade stråkkvartetten Wulfson Quartet för musiken. Den publikfriande programrubriken "Från Bach till Beatles" borgade för lättsam repertoar med potential att uppskattas av alla men ogillas av få.
En påse välförpackat örongodis var det också fråga om. Två av Bachs mest spelade stycken - Jesu joy of man's desiring och Air ur den andra orkestersviten flankerade ett program tryfferat med "Anthem" från Chess, Beatles, "Gabriellas sång" och Mozart.
Kvartettens försteviolinist Max Wulfson hade ersatts av Dieter Schönning från Göteborgsoperans orkester men av det snara inhoppet märktes inget på det väloljade samspelet. Spelet var lätt och luftigt men ändå dynamiskt på ett lättmanövrerat vis.
Precisionen i de dynamiska schatteringarna blev påtagliga redan under prestot ur Mozarts divertimento i F-dur där de samstämda och nyanserade pizzicatona imponerade. Spelet förförde kort och gott med sina musikantiska kvaliteter men ibland hade en större ansats att ta i fraserna varit välkommen exempelvis i Jesu joy of man's desiring."

Per Björck
kultur@hallandsposten.se


En Kärlekshyllning med ljuvliga toner

"Skönsång och ljuvlig musik i en fin blandning på temat Hyllning till kärleken. Det var vad Wulfson Quartet och Karin Funk bjöd på i välfyllda Naum Kyrka under torsdagskvällen.

Det kan sägas direkt. Det här var en riktigt fin sommarkonsert och bättre än såhär blir det inte. Det var också en stor stund för Hanna Eliasson som vuxit upp i Ribbingstorp några stenkast från kyrkan. Hon har bland annat fått Vara Kommuns Kulturpris och studerat vid kungliga musikhögskolan i Stockholm och Indiana University School of Music i Blomington,USA och Musikhögskolan i Oslo. Hon har en bred repertoar och har arbetat med så vitt skilda artister som Galenskaparna och Sissel Kyrkjebö. Hon arbetar för närvarande i Jönköpings Sinfonetta och med Wulfson Quartet.

Wulfson Quartet är en stråkkvartett från Göteborg bestående av fyra professionella musiker som alla har musiken som heltidssysselsättning. Stråkkvartettens medlemmar har alla högre musikutbilding från musikhögskolor i Sverige och utomlands.Kvartetten består av Max Wulfson, Hanna Eliasson, Jill Johansson och Mats Lindberg.

Den här gången ersattes Max Wulfson av Nicola Boruvka från Göteborgssymfonikerna och var dessutom förstärkta av sångerskan Karin Funk.Det bäddade för något stort och det blev det. Tillsammans är de ofta ute och spelar och många gånger på bröllop.Så därför passade kvällens tema väl in i kvartettens repertoar. Det blev en blandning och en fin sådan som inleddes med One Hand, One Heart ur West Side Story.

Sedan följde en härlig blandning med bland annat Over the Rainbow ur Trollkarlen från Oz, filmmusik ur En kvinnas doft, Braveheart och Gabriellas Sång ur Så som i himmelen i kombination med Taubes Så skimrande var aldrig havet, Alltid dig nära och Fields of Gold innan konserten avslutades med ett extranummer i form av Ted Gärdestads För kärlekens skull. För andakten svarade Pontus Olausson som gjorde en betraktelse på temat Kärlek och rädsla."

Peter Hallbäck
NLT 2015-08-10