Konsertprogram

Här kan ni läsa om våra konsertprogram i Wulfson Quartet stråkkvartett. Det finns ett program för alla smaker vare sig ni önskar klassisk musik, visa, pop, filmmusik, jazz eller musikal. För att läsa mer om vad varje program innehåller scrolla ned på denna sida.

Nu finns även program tillsammans med sång, "För kärlekens skull" tillsammans med Malin Lönroth och "Sinnenas Musik" tillsammans med Christina Larsson Malmberg Mer om vardera program finns att läsa på denna sida. Vill ni läsa mer om våra sångerskor så klicka här så finner ni utförligare information om dem.


 

Claes Gunnarsson & Wulfson Quartet, Vivaldis Årstider

Stråkkvartetten Wulfson Quartet spelar tillsammans med Göteborgs Symfonikers solocellist Claes Gunnarsson. Kvartetten ackompanjerar Claes i ett program som bland annat innehåller Vivaldis 'Våren' och 'Sommaren' där Claes spelar fiolstämman i original fast på cello!!! Detta är ett fantastiskt tillfälle att få njuta av Vivaldis Våren och Sommaren på cello då Claes är en av få cellister som gör detta.

Programmet tar 60 min, är i två delar där kvartetten inleder med musik och tal kring styckena som spelas och avslutar sedan med att ackompanjera Claes. Denna konsert kan med fördel kombineras med bön, psalm och andakt.

Wulfson Quartet Vivaldis Årstider

A. Borodin, No 2 i D-dur

I detta konsertprogram bjuder Wulfson Quartet publiken på Alexander Borodins stråkkvartett, No 2 i D-Dur. Denna stråkkvartett skrev han till sin hustru som bröllopsgåva när de firade 25-års förlovningsjubileum. Hela kvartetten anses vara väldigt romantisk och speciellt den långsamma satsen Nocturne förknippas med kärlek och spelas ofta separat eftersom den är så vacker. Konsertprogrammet är en timme långt och innehåller även annan tjusig musik skriven för stråkkvartett.

Wulfson Quartet Borodin

Från Bach till Beatles

Detta konsertprogram är ett av våra mest älskade program som låter publiken följa med på en resa i många olika musikgenrer. Välkända låtar från musikaler som West Side Story blandas med musikstycken från Operas som La Bohéme och Carmen. Stråkkvartetten Wulfson Quartet bjuder även på låtar av ABBA och Beatles samt några av de finaste stycken skrivna för stråkkvartett av kompositörer som: J. S Bach, P. I. Tchajkovskij, W. A. Mozart, J. Wikmanson S-B Taube och många fler.

Musiken varvas med tal från kvartettmedlemmarna som ger intressant information och roliga anekdoter kring kompositörernas liv och annat. Detta program är ett utav våra mest populära då det tilltalar, med dess musikaliska bredd, de flesta, både vana och ovana konsertbesökare.

 

Wulfson Quartet från Bach till Beatles

L. Beethoven No 1, Opus 18

I detta konsertprogram bjuder Wulfson Quartet publiken på Beethovens stråkkvartett No 1, Opus 18. Denna stråkkvartett skrev han som den första av sex stycken stråkkvartetter i sin karriär och den sjuder av ungdomlig energi som smittar och inbjuder till ljuvliga förnimmelser av Beethoven genom hans vackra melodier. Beethovens andra sats i denna kvartett sägs vara inspirerad av gravscenen i Shakespears "Romeo & Julia". Denna kvartett skrev Beethoven när han fortfarande hade sin hörsel intakt och var en man i sina bästa år. Konsertprogrammet är en timme långt och innehåller även annan tjusig musik skriven för stråkkvartett.

Wulfson Quartet spelar Beethoven

W. A. Mozart stråkkvartett nr 15, KV 421

I detta konsertprogram bjuder Wulfson Quartet på W. A. Mozarts stråkkvartett nummer 15, KV 421.Denna stråkkvartett är Mozarts andra stråkkvartett av totalt 6 stycken, dedikerad till Haydn och den enda som går i moll av dessa. Mozart skrev denna kvartett när hans fru var gravid med deras första barn och hade värkar. Det sägs att andra satsen innehåller gråt från hans fru under värkarbetet. Stråkkvartett nummer 15 är en otroligt vacker stråkkvartett som faller de flesta i smaken men även tilltalar den lite mer erfarne konsertbesökaren.

Wulfson Quartet spelar Beethoven

Filmmusikkväll

Detta program är till för er som älskar filmmusik och vill ta del av ett helt program med filmmusik från de allra kändaste filmerna. Odödliga musikstycken från filmer som Gudfadern, Braveheart, Romeo och Julia, Star Wars, Titanic, The Mission, Sagan om Ringen, Stardust, James Bond, La Bamba, West Side Story, A Star is Born, svenska Änglagård och Så som i Himmelen samt många, många fler varvas med anekdoter om filmskapare, skådespelare och kompositörer som alla hade ett finger med i spelet vad gäller skapandet av dessa storfilmer och dess historia.

Så luta er tillbaka och låt er svepas med i musikens virvlande tongångar rätt in i filmens förtrollade värld med detta musikaliska underhållningsprogram i filmens tecken.

Wulfson Quartet filmmusikkväll

Nordisk Stämning

Inom konsten talar man ofta om det nordiska ljuset. I musikens värld finns det något man skulle kunna kalla nordiska klanger som är musikens motsvarighet till det nordiska ljuset. I nedanstående program: Nordisk Stämning får publiken njuta av nordisk musik när den är som bäst.
Wulfson Quartet bjuder publiken på en resa i de nordiska klangernas sfärer. Programmet är fullt av kända kompositörer som svenske L-E. Larsson, norske J. Svendsen och dessa kombineras med bl. a. tonsättare som svenske J. Wikmanson, J. H. Roman och B Ulvaeus/B. Andersson. Kvartetten låter publiken få ta del av J. Wikmansons stråkkvartett och bjuder sedan på Pastoralsvit och filmmusiken till Änglagård, toner från den svenska ursjälen i "Du gamla du friska", "Allt under himmelens fäste" och "Gammal Fäbodpsalm" arrangerat för stråkkvartett. Detta är ett vackert program som tilltalar de flesta men även ger den erfarne konsertbesökaren stor behållning.

Wulfson Quartet Nordisk Stämning

Önska

Detta program är till för dig som konsertarrangör eller privatperson som vill önska stycken och sätta ihop ditt eget önskeprogram som vi i Wulfson Quartet sedan kommer och spelar. Vi framför det mesta från de flesta musikgenrer och har gjort program av många olika sorter. Kontakta oss gärna och skriv era önskemål så skall vi i Wulfson Quartet göra allt för att tillgodose dem så långt det går. Vi har även listor över alla arrangemang vi har och det finns ännu mer att få tag på om ni så önskar. Vi samarbetar även med duktiga arrangörer som specialarrangerar musik till oss om det behövs. Kanske vill ni hyra oss i Wulfson Stråkkvartett till en 50-års fest och behöver en speciell låt för att överraska någon? Allt är möjligt!

Önska ett program med Wulfson Quartet

Stilla

I detta konsertprogram får publiken möjlighet att njuta av några av de vackraste stycken som stillar sinnet. Musik som lockar till eftertanke eller bara skapar avslappning i kropp och själ. Vi får ofta frågan om att spela musik som skapar lugn i denna stressade värld med sitt allt högre tempo och detta program är vårt svar på detta. Vi har därför valt att kalla det "Stilla", som ett symboliskt namn för att få en stund med ett stilla sinne genom musikens flöde i kropp och sinne.

Wulfson Quartet stråkkvartett bjuder på musik som Bach´s Air, One Hand One Heart ur West Side Story, Samuel Barbers Adagio, Anthem ur Chess, Love Theme ur Nino Rotas Romeo och Juliet samt fler finstämda satser från den klassiska genren. Detta är ett program som passar de flesta musikälskare och för den stressade människan i tiden som behöver lite avkoppling en stund.

Stilla är ett program med Wulfson Quartet

Sinnenas Musik

I detta konsertprogram som är ett samarbete mellan stråkkvartetten Wulfson Quartet stråkkvartett och sångerskan Christina Larsson Malmberg så bjuder kvintetten på tidig musik med Pergolesis "Salve Regina", Händels "Lascia chí´o pianga", Romans "Vi love dig" ur: Then svenska messan och J.C Bach´s "Mein Freund ist mein". Dessa sånger blandas med tjusig musik från samma tid för stråkkvartett med stycken så som Händels "Hornpipe", Bach´s "Jesu Joy of Man´s Desiring", "Menuett" och "Air". Detta program är ca 45 min långt, musiken varvas med tal från Christina kring musiken och dess innehåll.

Wulfson Quartet Sinnenas Musik

För Kärlekens skull

Ett konsertprogram med Wulfson Quartet stråkkvartett tillsammans med sångerskan Malin Lönroth som går i kärlekens tecken med musik som går rätt in i hjärtat.

Programmet innehåller sånger ur den svenska låtskatten så som Ted Gärdestads "För kärlekens skull", Peter LeMarcs "Handens fem fingrar", Jojje Wadenius "Mitt lilla barn", Stefan Nilssons "Gabriellas Sång" och Sarah Dawn Finers "Kärleksvisan". Dessa låtar blandas med kända stycken från den lite mer internationella kärleksmusiken så som Ray Charles "Hallelujah i just love him so", Andrew Lloyd Webbers "I don´t know how to love him", Leonard Bernsteins "One Hand One Heart", Nino Rotas "Romeo & Julias Love Theme". Musik och sång varvas med tal från både Malin och kvartetten kring musiken och kärleken.

Wulfson Quartet För kärlekens skull