Max Wulfson

Max Wulfson, Violin

Max studerade vid Det Jyske Mysikkonsevatoriet, Musikhögskolan vid Göteborgs Universitet och Eastman School of Music i USA, för bl.a Marta Libalova, Per Enoksson och Mikhail Kopelman. Max har jobbat med orkestrar som: Göteborgs Symfoniker, GöteborgsOperan, Århus Symfoniorkester, Svenska Kammarorkestern, Musica Vitae, Värmlandsoperan, NorrlandsOperan, Borås symfoniorkester. Han har även jobbat som konsertmästare på Vadstena Akademiens sommaropera och flera gånger som stämledare på LäcköOperan. Är regelbundet konsertmästare med Göteborgs konsertkör. Jobbar för nuvarande som fastanställd violinist i förstaviolinstämman på GöteborgsOperan. Framträder då och då även som violinsolist i div kyrkor i Göteborg.

Max spelar ofta i stora evenemang och event så som: P3 Guldgalan, Rosabandetgalan, Bingolotto, Melodifestivalen, Brisgalan mm.

Förutom att vara violinist i stråkkvartetten Wulfson Quartet är Max även medlem i ett Klezmerband, Zimmes, som han startat där han även skriver egen musik. Zimmes består av sättningen, violin, bas, trummor och gitarr. De har gjort många bejublade konsertframträdande, spelat in skivor och turnérar frekvent världen över och besöker olika festivaler och andra musikevent.

Max medverkar även på andras skivinspelningar med artister som: Mustasch, Rallygänget, Jim Jihed, Obliq mm. och är också violinsolist i filmen Simon och Ekarna samt i dataspelet Victoria 2